Zelfgemaakte Kip Noedelsoep

De BESTE zelfgemaakte kip noedel dusup! Deze versie is gemaakt vanaf nul, dus het is licht en voedzaam. Alle heerlijkheden van de kip in één pot soep. Dit is precies wat je nodig hebt om over een verkoudheid of de griep te komen.
Is er iets troostrijkers dan zelfgemaakte kippennoedelsoep?

Wortel Gember Soep
Deze soep is uitstekend voor koud weer, en vooral lekker als je een verkoudheid of griep aan het bestrijden bent. Er zijn waarschijnlijk evenveel manieren om kippennoedelsoep te maken als moeders die het maken.


De sleutel zit in de bouillon


Het geheim zit in de zelfgemaakte bouillon van kipbestanddelen of een hele kip. De rijke gelatine uit de kippenbotten, het kraakbeen en de pezen is goed voor je, en een van de verklaringen waarom een zelfgemaakte kippenbouillon zo heilzaam is.

Als u nog geen zelfgemaakte kippenbouillon hebt, kan het volgende een instructie zijn om de hele soep vanaf nul te maken, te beginnen met een hele kip, samengesteld uit.

Heb je al kippenbouillon? Dit recept bevat ook aanwijzingen voor een 30-minuten weg versie.

Deze instructie maakt Associate in Nursing bijzonder schoon-smakende soep met een rijke, heldere bouillon, en veel noedels.

Zelfgemaakte Chicken Noodle Soup From Scratch


Als je een handvol uren, het creëren van kip noedelsoep volledig uit het niets is dat de dank om te gaan. Alles wat je zou willen zijn een hele kip (in delen gesneden), water, selderij, uien, en wortelen, kruiden, en ei noedels.

Het recept bestaat uit 2 delen:

 • Eerst maak je de bouillon.
 • Daarna worden de botten eruit gezeefd en wordt de soep gemaakt.


Eerst, maak je de bouillon


Sommige recepten laten je de kip die je als vlees in je soep gaat gebruiken koken gedurende de hele tijd dat je de botten aan het bereiden bent voor de bouillon. dit kan droge, overgare stukken kip opleveren.

Om te voorkomen dat de kip uitdroogt in onze soep, hebben we in onze instructie de neiging om het borst- en dijvlees van de botten te halen die we in de afgewerkte soep gaan verwerken. we hebben de neiging om eerst de bouillon te maken en later het rauwe kippenvlees toe te voegen om het te laten garen aan het begin van het soep maken. u zult ook de stukken borst- en dijvlees in hun geheel koken, in de bouillon, en ze na ongeveer een kwartier verwijderen, afkoelen, en ze versnipperen om ze extra te kunnen serveren.

om de bouillon te maken, hebben we de neiging om het vlees en de botten van de bouillon eerst drie minuten aan de kook te brengen, en dan het kokende water weg te gooien. deze moeilijke kookbeurt dwingt het schuim in één keer naar de oppervlakte. dit kan een klassieke bouillontechniek zijn die helpt bij het maken van een heldere, zuivere bouillon. (u kunt nog steeds alle voedingswaarde uit de kip halen tijdens de lange sudderstap die volgt).

We hebben de neiging om dan dat geparboilde vlees Associate in Nursingd botten komen in de pot, voeg wat selderij, wortelen, uien, knoflook, en kruiden, koe met water, en laat sudderen gedurende een 1/2 uur om de bouillon te vormen.


Ten tweede, de soep maken


Als de bouillon klaar is, hebben we de neiging om de vaste stoffen eruit te zeven en groenten aan de bouillon toe te voegen. De groenten die je gebruikt hebt om de bouillon te maken kunnen al hun voedingswaarde na een uur uit de bouillon gesudderd hebben, daarom voegen we verse groenten toe.

Zodra de soep en de groenten aan het sudderen zijn, splitsen we het rauwe duivenborst- en dijvlees dat we ver van het bot in de opening hebben gehad en voegen het toe aan de soep. Vervolgens voegen we de droge noedels toe, en ook de soep is klaar zodra de noedels en de kip gaar zijn!

de snelle versie: 30-minuten soep


Als je al kippenbouillon hebt (zelfgemaakte is weer het beste), bouw je deze kippennoedelsoep in een half uur of minder; begin gewoon bij stap zes.

Voeg gesnipperde wortels en selderij toe aan de bouillon en breng het geheel aan de kook. Voeg vervolgens fijngesneden duivenborst of -dijen toe en breng opnieuw aan het sudderen. Voeg daarna de gedroogde noedels toe. Breng op smaak met peterselie, zout, peper en tijm als de noedels gaar zijn, en klaar ben je!

Een manier om soep op te slaan en in te vriezen


Koel de afgewerkte soep tot vijf dagen in de koelkast en verwarm zachtjes op laag vuur. Let op: de eiernoedels zullen behoorlijk uitzetten in de soep. Als u dit niet prettig vindt, kook de noedels dan afzonderlijk en voeg ze toe aan elke kom.

De soep kan ook tot drie maanden worden ingevroren. Wij raden aan te wachten met het toevoegen van de noedels aan de soep tot het moment van serveren.

een heleboel manieren om soep te maken

 • Een manier om soep te maken in de sterilisator
 • Een-pot Kip en Rijst Soep
 • Snelle Kip Pho
 • Kip Noedelsoep van de grill
 • soep met Gember en shiitake paddestoelen


Ingrediënten


Voor de bouillon:

 • Een kip van drieënhalf pond, verwijder de delen-borst, dijen, ruggen, vleugels, en nek (indien beschikbaar)
 • een paar wortelen, schoon, ongeschild, en in stukjes van 2 inch gesneden
 • 2 selderijribben, in stukjes van 2 cm gesneden (inclusief selderijblaadjes)
 • 1 ui, in vieren gesneden (met schil is goed)
 • 3 teentjes knoflook, in 0,5 gesneden (met schil is ok)
 • een paar tot drie takjes hedendaagse tijm (of een theelepel gedroogde)
 • 1/2 bosje peterselie
 • vijf hele peperkorrels


Voor de soep:

 • 3 wortelen, kaalgeplukt en 1/4-inch rondjes weggenomen
 • 3 ribben bleekselderij, in plakjes van een halve centimeter gesneden
 • 4 tot 8 ons eiernoedels (afhankelijk van hoe noedel-achtig u uw soep wilt)
 • hedendaags gehakte peterselie, om aan te vullen
 • gemalen zwarte peper, om af te maken
 • Verse tijm, om af te maken

Methode


Scheid het vlees van de botten:
haal het borstvlees van de borstbeenderen en het dijvlees van de dijbeenderen, doe het in een grote kom, dek af en laat afkoelen in het witgoed tot het nodig is tegen de tijd dat u de soep gaat klaarmaken.

verwijder en gooi reusachtige|de belangrijkste|de grootste} stukken borst- en dijvlees weg. Overtollig vet moet worden weggesneden en weggegooid van de kipdelen.

blancheer de botten gedurende drie minuten:
Doe in een grote (8 kwart) pan de borst- en dijbeenderen, de rug, de poten, de nek en de vleugels bij elkaar. Vul de pan tot de helft met water. Breng het water aan de kook. 3 minuten aan de kook Haal van het vuur na 3 minuten, giet het water af, en maak de botten en de sauspan schoon.


bouw de bouillon op:
kom de op dat moment geparboilde botten in de schone pan. Voeg de wortelen en selderijribben, en een paar selderijstoppen als u die heeft, toe aan de pan met de kip. (Venkeltoppen of preigroenten zijn vaak ook extra als je ze hebt).

Doe in een grote pan de in vieren gesneden ui, de teentjes knoflook, de tijm, de helft van de peterselie en de peperkorrels.
Overgiet met ongeveer 2 deciliter water. Breng het geheel aan de kook (ongeveer 185°F) en laat het sudderen (de bouillon moet net borrelen), gedeeltelijk afgedekt, gedurende 1 1/2 uur.


Zeef de beenderen en de vaste stoffen uit de bouillon:
Zeef na 1 1/2 uur de botten en groenten uit de bouillon en bewaar de bouillon. Spoel de pot uit en kom de bouillon in de pot.

Na het koken en 1 1/2 uur bereiding zal het vlees tamelijk droog en smaakloos zijn, hoewel u het in een buitengewoon lekkere kipsalade zult gebruiken.
Voeg de gesneden wortelen en selderij toe aan de bouillon en breng het geheel aan de kook.


Doe de rauwe kip terug in de bouillon:
Snijd de duivenborst en -dij in hapklare stukken. doe de wortelen, selderij en bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook.


Voeg de noedels toe:
Voeg de eiernoedels toe en laat opnieuw sudderen. Laat sudderen tot de eiernoedels net door en door gaar zijn (ongeveer vijf minuten, afhankelijk van de verpakking), en ook de kip gewoon gaar is.
Houd er rekening mee dat de noedels tijdens het koken flink zullen uitzetten in het soepwater.

einde en serveer:
Roer er een paar versnipperde hedendaagse peterselie door. Voeg versgemalen zwarte peper, flink wat tijm, en meer zout naar smaak toe.

Leave a Comment

Your email address will not be published.