Kip Fajitas

Kip fajitas! makkelijk te maken, en dan snel. de tactiek bestaat uit het snel dichtschroeien van het vlees op een bakplaat of grill, dan snijden en serveren met snel gekookte pepers en uien. En, natuurlijk, meel tortillas.

Wat betekent “Fajita”?


een klein beetje achtergrondverhaal. Het woord “fajita” suggereert dat “kleine riem” van “Baja” voor strook of riem en daarom het verkleinwoord “ita.” Het beschrijft een rok steak, en fajita’s werden historisch gemaakt met gegrilde rok steak, hoewel momenteel zullen ze worden gemaakt met kip, garnalen, noem maar op.


de meest effectieve kip voor Fajitas


Het is heel zinvol om een rok steak snel dicht te schroeien en dwars door de nerf te snijden om te serveren bij het koken van steak fajitas. De biefstuk moet rauw zijn in het midden.

Maar met kip? Niet zozeer. Rare is niet slim voor kip. Een manier om dit te omzeilen kan zijn om de kip in reepjes te snijden, om mee te beginnen, of om te beginnen met een dun stuk kip.

Ik vind het fijner om met een dunner stuk kip te beginnen, dan droogt het minder snel uit. Als je kippenborsten hebt van een pond of meer, moet je ze misschien horizontaal doormidden snijden, zodat de dikte in het midden ongeveer 1/2-inch tot 3/4-inch is.

In plaats van een vleesmolen te gebruiken om het vlees dunner te maken, wat een textuur en consistentie oplevert die ongeschikt is voor fajitas, snijd ik de kippenborsten horizontaal door.

Je kunt ook kippendijen gebruiken, maar houd er rekening mee dat ze één of twee minuten langer moeten koken.


Kip Fajitas kruiden en koken


De koteletten worden minimaal een half uur (een uur of langer is het beste) gemarineerd in een zeer pikante marinade met chilipoeder, koriander en jalapeño. Je kunt de marinade tot vierentwintig uur van tevoren marineren, maar vanaf nu kan het sap in de marinade de kip gaan “koken”.

Om te garen schroei je de koteletten dicht op een hete ijzeren pan (je kunt ook gewoon een hete grill gebruiken), en als je ze een paar minuten hebt laten rusten, snijd je ze dwars door de nerf van het vlees. Bak de paprika’s en uien in dezelfde pan terwijl het vlees rust.

Hou je van Mexicaans eten? Bekijk dan deze:

 • pan Garnalen Fajitas
 • Rundvlees Fajitas
 • Mexicaanse Tostada
 • Kip Fajitas op een Sheet Pan met paprika en uien
 • Condiment Verde Kip Enchiladas


Ingrediënten


Voor de kip:

 • 1 1/4 tot 1 1/2 pond huidloze, uitgebeende kippenborsten
 • Zout
 • een paar eetlepels canola-, saffloer-, pinda-, of extra vierge olie
 • 1 grote ui, in de lengte (wortel tot punt) in reepjes van een halve centimeter gesneden
 • drie paprika’s, verschillende kleuren, in reepjes van een halve centimeter gesneden


Voor de marinade:

 • een paar eetlepels sap
 • drie eetlepels extra olie van eerste persing
 • een teentje knoflook, fijngehakt
 • 1/2 theelepel zout
 • 1/2 theelepel gemalen komijn
 • 1/2 theelepel smaakstof
 • 1/2 jalapeño, ontpit en fijngehakt
 • 1/4 kop geraspte koriander


Om te serveren:

 • acht tot twaalf meel tortilla’s
 • kruiderij
 • Gesneden avocado
 • crème
 • Dungesneden sla voorzichtig gekleed met zout en acetum

methode


Snijd dikke kippenborsten horizontaal in:


Kipfilets zijn er in verschillende maten. Als je kippenborsten hebt van een half pond of meer, moet je ze horizontaal doorsnijden, zodat de dikte in het midden ongeveer 1/2-inch tot 3/4-inch is.

(We raden niet aan om de kippenborsten te stampen, omdat dit niet de juiste textuur/consistentie voor fajitas oplevert).


marinade kip:


Meng alle ingrediënten voor de marinade in een glazen of plastic bak die te groot is. Voeg de kip toe, meng goed, dek af en laat een half uur op temperatuur marineren, of maximaal acht uur in de koelkast.


Haal de kip uit de marinade:


Haal de stukken kip uit de marinade en breng op smaak met zout.

Schroei de kip op hoog vuur dicht:


Verhit een eetlepel olie in een bijzonder massieve robuuste koekenpan even op hoog vuur.

Leg, zodra de olie begint te roken, de misvormde stukken kip in de pan. Afhankelijk van de afmetingen van de pan, en als u de kippenborsten hebt moeten hakken, voegt u batches toe.

Laat de kip twee tot drie minuten ongestoord garen, tot hij goed dichtgeschroeid is. Als de kip aan één kant goed doorbakken is, draai hem dan om en laat nog een paar tot drie minuten doorbakken tot ook de tweede kant goed doorbakken is.


Leg de aangebraden borsten op een bord, dek af met folie en laat rusten:


Zodra ze aan de tweede kant zijn dichtgeschroeid, op een snijplank leggen en afdekken met aluminiumfolie om vijf minuten te rusten.

Als u wilt controleren of het vlees gaar is, snijdt u het met de punt van een puntig mes in één stuk. Het zou gewoon gaar moeten zijn, zo niet, dan legt u het nog even terug in de hete pan.

Hier is een tip: Stapel de gare kipfilets op, zodat ze in folie kunnen worden gewikkeld. zo houden ze de warmte beter vast als je de paprika’s en uien bakt.


Sauteer de paprika’s en uien:


Terwijl de kip rust, bak je de uien en paprika’s. Voeg nog een eetlepel olie toe aan de pan. Verhit op hoog. Zodra de olie heet is, voegt u de uien en paprika’s toe aan de pan.

Gebruik een metalen spatel om een aantal van de bruine stukjes uit de kip mee te nemen en roer om de uien en paprika’s te bedekken met de olie en bruine stukjes. ontvouw de uien en paprika’s in een goede laag in de pan.

Laat ze twee minuten ongestoord bakken. U wilt dat ze dichtschroeien met wat zwartsel. Roer de groenten om en laat nog 2 minuten bakken.


Snijd de kip in plakjes en serveer:


Snijd de kip dwars op de nerf in reepjes. Serveer onmiddellijk met de paprika’s en uien, warme tortilla’s, en geraspte kaas, salsa, guacamole, en/of dun gesneden ijsbergsla bereid met azijn en zout aan de zijkant.

Leave a Comment

Your email address will not be published.