Hoe maak je soep thaise kokos kippensoep

Laten we eerst eens wijzen op kokosmelk


Kokosmelk is een hoofdbestanddeel in mijn huis en in veel Thaise huizen. Zorg ervoor dat je pure kokosmelk gebruikt en geen kokosmelk of kokoscrème voor deze bouillon. (Bewaar die voor het maken van Coquito of opgeklopte kokosroom.)

Ik heb de neiging om Thaise kokosmelk te gebruiken als ik het kan krijgen, die je kunt krijgen via een website als Temple of Thai als je het niet bij je eigen kruidenier kunt krijgen. Omdat tom kha gai zacht en licht is, gebruik dan kokosmelk in doos of hedendaags, omdat het extra geëmulgeerd is, terwijl melk uit blik de neiging heeft te scheiden. Zorg ervoor dat je kokosmelk selecteert die bedoeld is voor de keuken en niet voor een drankje.

extra speciale Thaise ingrediënten


Thaise gerechten staan bekend om hun aromatische, kruidige, geparfumeerde, en aardse smaak. Doe je best om deze Thaise ingrediënten te vinden, anders zul je niet in staat zijn om de essentie van wat tom kha gai is te stijlen.

Zoek in uw stad of er een Zuidoost-Aziatische markt is of misschien een Thaise winkel en zoek suggesties over waar u deze ingrediënten lokaal kunt krijgen. En natuurlijk, we zijn gekomen een uitgebreide methode met e-commerce, dus je zult in staat zijn om dit spul te leveren op Amazon, ook.

Vissaus: Vissaus kan een shelf-stable, gedestilleerde vloeistof gemaakt van vis of krill, dus het comebacks uit bruin, helder, en zout. Ik ben een gepassioneerd gebruiker van Viêt Húóng 3 Krabben en Inktvis vissaus. Als je een vegetarische tom kha gai wilt maken, zoek dan een voedende versie van de vissaus.
Galangal: Een super heldere stengel, biedt niettemin een milde pittige en houtachtige smaak. Als je geen hedendaagse galangal kunt krijgen, bestel dan de in plakjes gesneden gedroogde wortel in plaats van poeder, want de gedroogde plakjes zijn lekkerder om in de bouillon te stoven. Als al het andere niet verkrijgbaar is, is een hedendaagse gemberwortel het op een na beste.
Citroengras: Dit aromatische kan een gras zijn dat een citrus ondertoon bevat. De houtachtige bladeren zijn moeilijk te snijden, dus houd een puntig mes bij de hand. Gebruik all-time lage 1/2 waar de basis zou zijn en snijd lange diagonale stukken om de voorste smaak aan te sporen.
Makrut: wordt ook wel kaffir genoemd. In deze richting worden de bladeren gebruikt, die veel van de geur bevatten die nodig is om de soep wezenlijk op te fleuren. Als je dit niet vers kunt krijgen, wordt makrut meestal bevroren verkocht op markten of gedroogd. Als dit vaak helemaal niet te krijgen is, kan een kneepje sap en een beetje schil ook volstaan.
Palmsuiker: gemaakt van palmsap, dit is de overheersende zoetstof in de Thaise keuken. je kunt kiezen voor turbinado of suiker als vervanger. Ik zou niet aanraden om de zoetstof helemaal weg te laten, omdat er een jonge balans moet zijn tussen de zurige en aardse tonen van alle andere ingrediënten.
Thaise of bird’s eye chilis: terwijl een is ook klein, het kan pack een absurd pittige punch. Het is een ingrediënt dat kan worden vervangen door een andere hedendaagse chili peper, zoals jalapeno, serrano, of habanero. Wees voorzichtig met de hoeveelheid die u gebruikt en draag voedselveilige handschoenen zodra u een peper hanteert als u niet tegen de hitte wilt.


Een manier om Tom Kha Gai te maken


Ik raad u aan uw ingrediënten te bereiden voordat u begint, wat betekent dat u alle ingrediënten in de juiste porties in kommen en schaaltjes klaar moet hebben staan voordat u begint met koken. Bedenk dat niet elk Thais huis, elke Thaise eetgelegenheid of elke Thaise winkelier elk Thais gerecht precies hetzelfde maakt. Ik heb u daarom een reeks ingrediënten gegeven om deze richting naar uw smaak te vormen.

Plus, dit gerecht zou moeten worden te midden van een aspect van garnituren en specerijen, zodat ieder individu kan vinden zelf toe te voegen hun smaken als ze willen.

Ingrediënten

 • drie kopjes kokosmelk, volvet, in doos of blik
 • een paar kopjes kippenbouillon of water
 • een0-12 ounces misvormd of dijvlees, verwijder 1-inch blokjes
 • 1 in. galangal stuk, in gelijke plakjes gesneden
 • 1 stengel citroengras, diagonaal in plakjes gesneden
 • 1 middelgrote ui, in partjes gesneden
 • een paar paprika’s in de stijl van kleuren ontsteeld, van zaadlijsten ontdaan, en ½ in. stukken of dikke repen verwijderd
 • 4-5 cherrytomaten of een hele Roma-tomaat, in vieren gesneden
 • 1/4 pond champignons (ik koos enoki en koningsoester)
 • 1-4 Thaise pepers, gestript en in vieren gesneden
 • 3-4 makrutbladeren, afgespoeld en in kleine stukjes gescheurd
 • 1-3 ons palmsuiker
 • 2-3 theelepels vissaus
 • 1 bos koriander, stengels fijngehakt voor bouillon, bladeren bewaard voor garnering
 • 2-3 limoenen, in partjes gesneden, bewaar 0,5 voor het serveren
 • Chiliknapper of chili-olie
 • goed doorbakken bush rijst of rijstnoedels


Gereedschap

 • Plat groentemes of Aziatisch hakmes: Een plat, vierkant mes zoals dit is vaak goed voor alle taaie aromaten en groenten die u hiervoor zult hakken.
 • Aziatische soeplepels: Deze zijn lekker om soepen op te drinken, vooral als er grote stukken vlees of groenten in zitten.
 • Nederlandse oven: Deze pot met zware bodem is geweldig voor het koken van vloeistoffen of sauzen die gevoelig zijn voor warmte, omdat het de warmte gelijkmatig verspreidt en oververhitting kan voorkomen.

Aanwijzingen


Stap een: Laat de kokosmelk sudderen


Begin met het stoven van 1 kopje kokosmelk op laag vuur.

Stap 2: Combineer het citroengras, de galangal en de kip in een grote mengkom.


Sla het goed aan met een hamer of stamper voordat je het gesneden citroengras en de galangal toevoegt, want hierdoor komen de aromatische stoffen van de ingrediënten vrij. Voeg dit bij de kokosmelk die staat te pruttelen, samen met de kip, en laat het geheel nog 5-6 minuten op laag vuur koken.

Stap 3: Roer er extra kokosmelk door


Roer nog een kopje kokosmelk erdoor, maar pas op dat de kokosmelk niet kookt en gaat stremmen. Behoud dezelfde lage-mediumtemperatuur.

Voeg de palmsuiker, de korianderstengels, de Thaise pepers, de paprika’s, de tomaten, de makrut en de ui toe.

Stap 4: Voeg de overige ingrediënten toe


Voeg tot slot 1 kopje kippenbouillon of water, vissaus, limoensap en champignons toe zodra de bouillon met kruiden is getrokken en de groenten zacht zijn geworden. Laat dit laatste ingrediënt 5 minuten koken voordat u de soep opdient.

Als u genoten heeft van het maken van dit Thaise gerecht, bent u misschien geïnteresseerd in het leren van meer over de Thaise keuken.

Als u genoten heeft van het maken van deze Thaise schotel, raad ik u graag aan om op zoek te gaan naar een andere manier om in de Thaise keuken te duiken!

Een manier om Tom Kha Gai te serveren


dit wordt vaak geserveerd als een familie maaltijd, daarom is het bedoeld om te delen. Heb je soepkommen, soeplepels, en pollepel in staat om dit te dienen aan anderen. tho ‘de meeste Thaise restaurants serveren tom Kha Gai tijdens een glazen schotel, het is niet nodig om eenmaal voeden thuis bezitten.

Traditioneel wordt dit geserveerd over gestoomde bush rijst, echter, zult u in staat om vrolijk te dienen over rijst noedels. Er is een grote keuze aan rijstnoedels, zoals pasta of brede platte noedels. Het is de juiste keuze voor mensen die geen gluten eten.

De toppings die met tom Kha Gai worden geserveerd variëren, maar een bundeltje korianderblaadjes, partjes limoen, extra vissaus en basis chili-olie zijn gangbare opties.

Tip van de redactie: de grote stukken galangal, makrut, en citroengras zijn niet bedoeld om te eten.

Tips voor het maken van Tom Kha Gai


Moet ik deze soep zelfs met kip maken?


Helemaal niet! Trakteer jezelf op een culinaire selectie door garnalen, mosselen, en kokkels toe te voegen.

Maar ben je in staat om Tom Kha Gai vegetarisch te maken?


Voeg tofu toe aan je tom Kha gai als je veganist of vegetariër bent. Tofu moet in dezelfde hoeveelheid worden gebruikt als kip.

Hoe voorkom je dat kokosmelk gaat stremmen?


Kokosmelk is, net als koemelk, gevoelig voor stremmen en overkoken. Laat de melk nooit volledig koken, maar laat hem zachtjes tot matig sudderen. Roer voorzichtig en in één richting, zoals ik geleerd heb.

Leave a Comment

Your email address will not be published.