Hoe braad je een biefstuk in 5 simpele stappen

Je hoeft niet in de kamer te zoeken naar een manier om een stuk vlees dicht te schroeien. Het is makkelijker dan het lijkt!


Het is veilig om te zeggen dat biefstuk een klassiek gerecht is, dat overal opduikt, van de beste steakhouses tot het menu van de hele dag bij uw eigen eethuis. Het helpt dat het zo veelzijdig is, met veel verschillende soorten biefstuk om uit te kiezen en eindeloze manieren om al deze stukken te serveren.

Maar of je nu steak taco’s maakt of een ribeye met een zelfgebakken steaksaus serveert, het belangrijkste is dat de steak goed gegaard is. Dit klinkt misschien ontmoedigend, maar het is ongetwijfeld mogelijk om het te doen.

Volg deze eenvoudige stappen en je zult in een mum van tijd een soort van professional zijn!

Een manier om biefstuk te bakken: Stap voor Stap


Stap 1: Zout uw stuk vlees


Kruid je biefstuk gelijkmatig met een flinke snuf koosjer zout. bevestig om alle kanten van de biefstuk aan te sporen. Ik wil er ook nog een flinke scheut hedendaagse zwarte peper op doen.

Stap 2: Laat uw biefstuk rusten voor de verandering van toestand


Leg de gekruide biefstuk op een bord of bakplaat en laat hem vijfenveertig minuten tot een uur op temperatuur rusten. Je hoeft koud vlees nooit dicht te schroeien! Als je een heel dik stuk vlees hebt, kan het nu een goed moment zijn om je keukenapparaat te verwarmen tot 375°F, zodat je je stuk vlees in de oven kunt afbakken.

Stap 3: verwarm de pan


Ongeveer 5 minuten voordat je de biefstuk gaat bakken, verwarm je de pan op middelhoog vuur. Ik bak mijn biefstuk het liefst in een robuuste pan of een roestvrijstalen pan zoals een All-Clad. Ongeacht de pan, zorg ervoor dat hij eerst goed heet wordt.

Stap vier: dichtschroeien in olie


Giet een scheutje olie in de hete pan en leg het stuk vlees er voorzichtig in. Laat het ongeveer 4 tot 5 minuten ongestoord garen terwijl zich een eerlijke schroei vormt. De biefstuk zal u vertellen zodra het in staat is om te bewegen als gevolg van het loslaten van zijn greep op de pan, en je moet niet om het te dwingen. zodra het gaar is tot een diep bruin, flip en bak voor een extra 4 tot 5 minuten.

Dunnere stukken vlees zoals flat iron of flank en rok kunnen vrij snel gaar worden en misschien doorbakken op het fornuis. Als uw biefstuk een dikke snede is, dan zult u het meerdere minuten in het keukenapparaat laten afbakken. Controleer wel of uw pan geschikt is voor de oven!

Maar hoe weet ik nu wanneer mijn steak gaar is? De eenvoudigste techniek is om de temperatuur op te vragen met een instant-afleestoestel zoals dit. De temperatuur zal vrij snel oplopen naar het uiteinde toe, dus houd het goed in de gaten. Je zoekt naar de volgende waarden:

  • Medium-Rare: 135°F
  • Gemiddeld: 140°F
  • Gemiddeld-goed: 145°F


Stap 5: Rusten, dan tegen de draad in snijden


Laat uw stuk vlees minimaal 5 minuten rusten voordat u het aansnijdt, langer voor een dikker stuk vlees. Snijd uw plakken tegen de nerf in met een puntig mes en eindig met een strooi vlokzout voor het serveren. Leer meer over hoe u biefstuk op de juiste manier kunt snijden.

Een manier om uw stuk vlees te verwarmen


Als u toevallig restjes bezit, bevestig om deze stappen te onderzoeken om uw biefstuk opnieuw te verwarmen op de lekkerste manier mogelijk.


Tips voor het dichtschroeien van vlees


Zout voor en na


Het kruiden van vlees kan een cruciale stap zijn! Ik gebruik het liefst koosjer zout voor de primaire smaakmaker en vlokzout als afwerkzout. Om het vlees op smaak te brengen, strooi je het koshere zout “hoog en droog” met je hand enkele centimeters boven het vlees, zodat de zoutkorrels zich gelijkmatig verspreiden. zodra het vlees klaar is en je het kunt opdienen, strooi je er een paar vlokzoutkorrels over om de smaak goed tot uiting te laten komen.

Laat uw biefstuk rusten voor en na de verandering van toestand


Laat uw biefstuk voor het bakken minimaal een half uur rusten bij kamertemperatuur om een eerlijke schroei te garanderen. Zodra een stuk vlees in een hete pan komt, begint het vlees aan de buitenkant te karamelliseren, maar dit kan niet als de biefstuk of de pan koud is. Die gekarameliseerde stukjes bouwen de geavanceerde smaak en bouwen uw biefstuk look en stijl extra heerlijk.

Het is zelfs van vitaal belang om uw steak te laten rusten na het koken. dit geeft de steak een kans om te genieten van al zijn sappen alvorens te worden gesneden in, wat leidt tot een lekkerder eindproduct.

verwarm uw pan


Zoals je inmiddels wel doorhebt, is de temperatuur van vitaal belang bij het veranderen van de staat van een eerlijk stuk vlees. Vermijd golf shot vlees in een zeer koude pan voor een soortgelijke reden dat u laat uw steak rusten alvorens het te koken-een koude pan zal bouwen het niet mogelijk om aan te dringen een goede sear en het zal de steak ongelijkmatig koken.

eindig met boter


Een heerlijke manier om je steak af te maken is om een blokje boter in de pan te gooien tijdens de laatste paar minuten van het bakken. Door de biefstuk met boter te bedruipen krijgt u een kleine hoeveelheid saus om over het eindproduct te gieten, en het kan een goede rijkere en extra geavanceerde smaak geven. dit is vaak maar 1 ingrediënt dat uw stuk vlees van goed tot geweldig maakt!

Leave a Comment

Your email address will not be published.