Hier zijn de oplossingen om te frituren zonder angst

Je veronderstelt alleen dat je gewoon geen receptie wilt bakken.

Echt. U denkt gewoon dat thuis koken te rommelig, een beetje gevaarlijk en onpraktisch is. Frituren, vooral frituren, kost zo veel olie, denk je. Wie heeft er zoveel olie in huis? En u denkt niet alleen, maar huivert ook bij de gedachte hoe u die olie kwijt moet raken als het frituren eenmaal klaar is.

Dat zijn uw gedachten. Laten we nu uw gevoelens naar boven brengen. de sensatie van een net gebakken frietje tussen je tanden: etherisch en knapperig en hoger dan iets dat uit een zakje komt. Als je een warme donut eet, krijg je een roes van verrukking die zich door je hele lichaam verspreidt.

Het Wijdingsfeest nadert, en daarna komen de oudejaarsfeesten. Voor het eerste is een kookreceptie nodig, en voor het laatste goed. Met andere woorden, het is tijd om thuis te bakken. Hier is hoe.

Stel jezelf op


Gegidste missile Yoo is dat de eigenaar en kok van Golden Diner, een eigentijds diner in big apple City’s Chinatown. Hij bakt er de knapperigste hash brown bricks voor zijn op-de-weg-naar-beroemde eierbroodjes. Zijn aanbeveling voor thuiskoks: “De belangrijkste factor bij het koken is de juiste opstelling.”

Die opstelling begint met de pan. je wilt iets diks en zwaars, met relatief hoge zijkanten. dat betekent een pan met hoge zijkanten (zoals deze sauteerpan) als je ondiep wilt bakken, en een 6- of 8-kwart hollands keukenapparaat als je wilt frituren.

U zult ook een thermometer willen. Normaal gesproken raden we een Thermapen aan om de temperatuur op te nemen, maar als het om frituren gaat, vindt Yoo een klassieke analoge thermometer beter. Welk type thermometer je ook gebruikt om te frituren, bevestig hem gewoon aan de zijkant van de pan. Op die manier kunt u de temperatuur van de olie altijd in de gaten houden – iets wat u, zoals u hieronder zult zien, ook wilt kunnen doen.

Zodra u frituurt, hebt u een spinnetje nodig om uw donuts en kroketten uit de olie te halen. Een metalen lepel met gleuf kan ook werken. (Maar een spider, met zijn grote oppervlak en grote gaten waar de olie doorheen kan druipen, is beter).

Ondiep frituren? U herkent dat we dol zijn op een visspatel.

Tenslotte heb je een slopend station. dat is een bakplaat met een rekje erin, of een bord met daarop een handvol papieren handdoeken.

Oh, en je zult olie willen, een fles of twee neutrale olie met een hoog rookpunt. Canola werkt goed hier en dan zal druivenpit, hoewel de laatste is vrij duur.

Het frituren van de donuts
Laten we doen alsof je sufganiyot frituurt, de standaard geleidedoughnuts van Chanoeka. Dat klopt: je doet er nog een schepje bovenop voor de latkes. Pak aan, bubbe!

Het eerste wat je doet is je pot vullen met olie. Maar je moet hem met minder olie vullen dan je denkt. “Vul je pan nooit meer dan halverwege met olie,” zegt Yoo. Olie zet uit als het warm wordt, dus een half gevulde pan kan aanzienlijk voller worden als de warmte aan is.

Als je dit recept gebruikt, zul je begrijpen dat je de olie moet verhitten tot 350 graden. Dat is natuurlijk de reden waarom je een thermometer aan de pan hebt hangen.

Olie op 350℉?Geweldig. Laat voorzichtig een donut in de olie zakken met je spider en kijk hoe de olie eromheen danst en… onmiddellijk onder de 350°F zakt.

Dat is te verwachten. Je hebt alleen een donut op kamertemperatuur in de vergelijking opgenomen! De vraag die elke frituurpan zich op dit moment stelt is wat men er aan moet doen.

Moet men de warmte verhogen om de olietemperatuur terug op te drijven ? Dat zou kunnen, maar Yoo raadt het niet aan. “Al dat gewriemel kan ongemak en inconsistentie veroorzaken, vooral voor een thuiskok die nieuw is in het frituren.”

dus moet je de donut gewoon op een lagere temperatuur laten bakken? Dat is niet zo’n slecht idee – de olie is hoogstwaarschijnlijk slechts een graad of twintig heet en zal uiteindelijk weer op temperatuur komen.

Maar de meest effectieve mogelijkheid zou ook een mogelijkheid kunnen zijn die de leidinggevenden gebruiken: begin je olie een beetje boven de formule vraagt. “Als u vier donuts wilt bakken, begin ik met 375℉”, zegt Yoo. De olie zal koeler worden zodra de donuts erin zitten, maar het zal je vrij dicht vinden bij waar het recept je nodig heeft om te zijn.


de manier om de juiste beslagkoek te bakken


De pro zet is om latkes voortdurend te serveren met zure room en appelmoes. Maak niet individuen ‘kiezen! pic door Joseph Diamond staat Leo, Food Styling door Pakistaanse monetaire eenheid Stockwell
Terwijl die donuts in de olie hangen, maken we een snelle omweg om over latkes te praten. Je kunt latkes frituren, maar de meeste formules vragen om ze ondiep te bakken in een pan. Eén recept dat ik graag gebruik, zegt: “verhit ¼ kop olie in een pan van 12 inch op een matig hoog vuur tot ze heet zijn, maar niet roken.”

Simpel! maar niet specifiek precies. De temperatuur van de olie is dus van vitaal belang bij het frituren – te laag en de dingen worden vet, te heet en de dingen worden niet gaar – dus vroeg ik Yoo of hij een beetje nerdy met me mocht worden. Als ik mijn afmeetapparaat bij de olie moet houden als ik eenmaal aan het ondiep frituren ben, welke temperatuur zou ik dan moeten proberen te bereiken?

“Ik zou 375 aanraden,” antwoordde hij. Het is moeilijker om de warmte vast te houden bij ondiep frituren, merkte hij op, omdat je minder olie in de pan hebt. Een temperatuur van 375℉ zorgt ervoor dat de olie heet genoeg is om de latkes te laten knapperig worden.

Latkes zijn eenvoudig te maken als de olie heet genoeg is: verhit ze tot de onderkanten bruin zijn, draai ze dan om en bak de andere kant. Breng de latkes over in een oven van 200 graden en leg ze in één enkele laag op een rek in een bakplaat, zodat ze knapperig blijven (meer details over deze fase van de kookmethode vindt u hieronder). Begin dan aan de volgende partij.

Als je problemen hebt, zullen ze schijnbaar} hier beginnen. Latkes zijn delicate dingen, en nadat je ze omdraait, zullen er waarschijnlijk kleine stukjes aardappel afbreken. Die aardappelresten zijn moeilijk uit de pan te krijgen, zodat ze daar blijven. En dat ze blijven koken, en blijven koken, totdat het gewoon kleine kruimeltjes pure koolstof zijn die rook in de lucht en ongezonde smaken in je olie brengen.

Maar hoe stop je dat? Yoo vertelde de Amerikaanse staat dat, helaas, je alleen niet kunt.

“Na uw tweede of derde partij, zou ik kunnen aanbevelen om die olie te nemen en door een chinois of een soort vergiet uit te geven, om de resterende aardappel te vangen,” zei hij. “Maak de pan schoon met een droog papieren handdoekje, doe de gezeefde olie er weer in en begin helemaal opnieuw.Ik begrijp dat niemand dat wil horen, maar weet je wat erger is om te horen? Het alarmsysteem dat afgaat.

Het afmaken van de frituur


Of u nu frituurt of ondiep frituurt, er zijn een paar dingen die u moet weten als u klaar bent met frituren.

Als u klaar bent met frituren, moet u klaar zijn met frituren. Hete olie is niet langer uw vriend, maar uw vijand – alle petroleum die op uw voedsel blijft zitten kan het gewoon vet maken.

dus volg de ballroomdansmethode van de shake-and-strain.

Eerst, de shake: nadat je je donut of beslagkoek uit de olie hebt gehaald, geef je het een lichte shake in de spin om het zo droog mogelijk te maken. (Doe niet zo gek-je wilt niet dat de hete olie over je keuken vliegt, vooral niet als je pan op een vlam staat).

Dan, de stam: plaats het voedsel op het rek dat u reeds hebt klaargezet, of op die papieren handdoeken. In beide gevallen kan het voedsel de overtollige olie kwijt en blijft het licht en knapperig in plaats van vochtig en vettig.

Op dit moment, weg met het zout. “Gebakken voedsel absorbeert het zout het meest effectief als het heet is.”

Uw goed gezouten, vakkundig gebakken voedsel is bereid om te eten op dit moment, en nu zeer is dat de sleutel. Het Wijdingsfeest duurt acht dagen en nachten, maar latkes en donuts? Ze zijn perfect voor minder dan minuten.

Leave a Comment

Your email address will not be published.