Geniet van deze draai aan een klassieke Panzanella salade met gegrilde maïs

Komkommers, rode uien, gegrilde maïs, gegrild brood, verse dragon en peterselie, en een variëteit aan tomaten gemarineerd in een levendige dragonvinaigrette worden gemengd met zoete, gestoomde kreeft.
Deze immense kleurrijke salade, vullend maar toch licht, heeft een mash-up sfeer van een Toscaanse groentetuin ontmoet food shack.

De zoete stukken kreeft voegen harmonie toe aan de zomerse overvloed van maïs, tomaten en komkommers. dit kan een off-the-cuff hoofdgerecht zijn dat een tikje tijd in beslag neemt dankzij de verschillende componenten.

Laat de tomaten eerst marineren en werk dan op uw gemak verder. een uitstekende maaltijd om te vormen tijdens een rustgevend weekend thuis!

wat is Panzanella?


In de kern is Panzanella een Associate in Nursing Italiaans boerengerecht van geweekt oud brood met rijpe tomaten, uien en komkommers, op smaak gebracht met olie en azijn.

Onze versie maakt gebruik van knapperig gegrild brood (je kunt nog steeds oudbakken gebruiken als je wilt) en heeft de toevoegingen van kreeft en gegrilde maïs.


Panzanella met kreeft en gegrilde maïs


Een citroenachtige dragonvinaigrette brengt de tomaten op smaak en verleidt ze ook om hun sappen vrij te laten komen, waardoor de vinaigrette een extra smaaklaag krijgt.

De rode ui heeft een dubbele functie: hij vervangt de sjalot in een traditionele vinaigrette. De helft van de uien wordt in de dressing gegooid en zal langzaam verwelken terwijl ze met de tomaten marineren, waardoor hun smaak vrijkomt. De tweede helft wordt aan het eind toegevoegd om de salade een knapperige frisheid en zoetheid te geven.
Komkommers geven textuur en een verfrissende knapperigheid.

Neem een afgeprijsd oud brood uit de bakkersafdeling van de supermarkt en breng het weer tot leven door het even op de grill te bakken.

Dragon, meestal onopgemerkt en onderbenut, combineert vrolijk met zowel de tomaten als de kreeft.

Maïs wordt gegrild in de schil om te “stomen” voordat het wordt gepeld en een tweede keer gegrild voor een lichte rokerige char. Als je een pot hebt voor de kreeft, ben je ook vrij om de maïs te stomen of te koken en daarna op de grill te grillen.

Een manier om kreeftenstaarten te krijgen en op te slaan


Kreeftenstaarten, vooral in bevroren toestand, zijn gemakkelijker te verkrijgen dan hele recente kreeften.

Als u kreeftenstaarten in bevroren toestand koopt, bewaar ze dan op ijs in het witgoed, en laat het ijs smelten tot u ze kunt gebruiken, bij voorkeur binnen een dag of twee.

Indien bevroren gekocht, worden kreeftenstaarten vaak binnen vierentwintig uur ontdooid op een bord of in een te grote schaal in de koelkast. Als u ze sneller wilt laten ontdooien, doet u de staarten in een nietsverhullende zak en legt u ze vervolgens in een kom met koud water. ze moeten binnen twee of drie uur ontdooien.

hoewel elke kreeft hier kan werken, zijn er variaties tussen koud- en warmwaterkreeften.

 • Warmwaterkreeften hebben witte of gele vlekken en gele banden.
 • Koudwater kreeftenstaarten zijn soms achromatisch van kleur met een oranjerode zweem. ze zijn zoeter en hebben meer smaak, maar zijn duurder en soms moeilijk te vinden. ze zijn mijn meest populaire kreeft en naar mijn mening de extra moeite waard!


Waarom kreeftenstaarten stomen?


Ik vind het lekkerder om kreeftenstaarten te stomen omdat het een zachtere kooktechniek is. Ik weet wat je denkt. Waarom zou je de kreeftenstaarten niet grillen? Door staarten te koken wordt het vlees krachtiger (en om eerlijk te zijn kan het daarom koken). Koken werkt hoger voor hele kreeften.


Een hele kreeft in dienst nemen


Ik kom uit het noordoosten en hele levende koud-water kreeften gaan over het algemeen de hele zomer door in de uitverkoop. Op sommige markten zullen ze ze zelfs gratis voor je stomen.

Hele kreeften zijn vaak minder duur dan bevroren staarten, maar het is wel wat meer werk. Als, echter, je het niet erg de moeite en hele kreeft is op de markt om u zich liberaal om de hele kreeft koken dan het vlees te gebruiken in deze salade. we hebben een oriënt een manier om hele kreeft koken om u te helpen door middel van dit proces.


Ruilen en vervangen van ingrediënten


Panzanella in zijn meest klassieke vorm kan een schotel zijn van oud brood, tomaten, azijn, en olijfolie. Wees vrij om het je eigen vorm te geven, en voeg aan die basis alle overvloed toe die de zomer biedt.

 • Gebruik alle rijpe sappige tomaten, zelfs heirlooms. Snijd ze in hapklare stukken voordat je ze marineert.
 • Engelse komkommers (zonder zaadjes) of gewone komkommers (met schil en zaadjes) worden vaak in de plaats van Perzische komkommers gebruikt. (Ik houd van Perzische komkommers omdat ik weet dat ze zoeter en knapperiger zijn, en dat ze bovendien geen huiswerk hoeven te doen. Zij schijnen ook om langer elk in opslag te dragen en worden niet zompig zo snel in salades).
 • Chardonnay, champagne, dragon, sherry, en vino azijn worden vaak gebruikt voor de dressing
 • Als u een zachtere bite wenst dan rode uien, gebruik dan sjalotten.
 • Krokante stukken brood die doen denken aan Frans brood of boerenboulle kunnen worden vervangen door ciabatta of Italiaans brood. Vermijd zachte stukken brood zoals broodjes, die kunnen als brij overkomen.
 • Vervang de kreeft door gegrilde garnalen, kip, kikkererwten, of sla de macromolecule helemaal over.
 • Vervang dille of basilicum door dragon en peterselie.
 • Voeg ansjovis en kappertjes toe aan de vinaigrette van de saus


Aanwijzingen voor het bewaren


om dit op tijd te maken, kook de kreeftenstaart, gril de maïs tot vierentwintig uur van tevoren. Meng, 2 uur voor u het wilt opdienen, de groenten en ook de vinaigrette, voeg dan vlak voor het opdienen het brood en de kreeft toe. Roer om te combineren.
Uiteindelijk zal het brood zompig worden. Als u daar geen last van heeft kan het tot twee dagen in de koelkast bewaard worden.


Ingrediënten


Voor de sausvinaigrette

 • een kwart kopje wijnazijn
 • 1 teentje knoflook, fijngehakt
 • 1 eetlepel recente dragon, fijngesneden
 • 2 theelepels stadsmosterd
 • 2 theelepels koosjer zout
 • 1/8 theelepel gemalen zwarte peper
 • 1/2 kopje extra olie van eerste persing


Voor de schotel

 • 2 pinten druiven- of kerstomaten, gehalveerd
 • 1 kleine rode ui, in dunne plakjes gesneden, verdeeld
 • vier aren van maiskolven, ongepeld
 • 2 (8-ounce) bevroren rauwe kreeftenstaarten, ontdooid en gespoeld
 • vijf (3/4-inch dikke) plakken Italiaans brood of ciabatta
 • 1 eetlepel extra olie van eerste persing
 • een kwart theelepel koosjer zout, en extra naar smaak
 • vier Perzische komkommers, gehalveerd en overdwars in stukjes van een halve centimeter gesneden
 • 1 theelepel recente dragon, in plakjes gesneden
 • 1 eetlepel verse peterselie, gehakt


techniek


Maak de vinaigrettesaus:


Klop in een zeer kleine kom de azijn, knoflook, dragon, mosterd, zout en peper door elkaar.
nog steeds, klop terwijl langzaam dalende in de olijfolie in een gestage stroom tot de vinaigrette is geëmulgeerd.


Marinadeer de tomaten en uien:


Combineer de tomaten, de helft van de uien, en 1/2 kopje van de vinaigrette in een grote ondiepe serveerschaal. Terwijl u de rest van de salade maakt, zet u de tomaten apart om te marineren en hun sappen te laten uitlekken.


Maak de maïs thuis en laat ze weken:


Pel de buitenste lagen maïskaf eraf en haal ze weg, terwijl het grootste deel van de kafjes nog aan de maïs zit. Snijd de kwastjes van de maïszijde en de uiteinden van de kafjes die aan de uiterste kant van de maïspunt hangen af. Snijd de onderkant van de maïs af, zodat hij plat blijft staan als hij rechtop wordt gehouden. Snijd alleen genoeg van de onderkant af, zodat de resterende kafjes er niet afvallen.

Als je maïs heel vers is, hoef je ze niet te weken omdat ze nog heel vochtig moet zijn. Als de maïs al vele dagen oud is, moet je ze 20 tot een half uur in koud water laten weken voordat je ze klaarmaakt om te grillen (zoals hierboven uitgelegd).


Maak de stoommand klaar:


voeg in een pan die groot genoeg is om de kreeftenstaarten in één laag in te doen, één tot twee centimeter water toe zodat een stoommandje niet onder water staat. Voeg ongeveer 1 eetlepel zout toe aan het water.

Plaats de stoommand in de pan. Als u geen stoommandje hebt, maak dan balletjes van folie en leg die in de pan boven het waterniveau om de kreeftenstaarten vast te houden.

Stoom de kreeft:


Leg de kreeftenstaarten in de stoommand, met het onderste facet naar beneden, dek af en stoom tot de schelpen rood zijn en ook het vlees ondoorzichtig is, ongeveer tien minuten.

Doe de kreeften over in een ondiepe schaal of bord en zet ze 5 minuten opzij om af te koelen, of tot je ze met je handen kunt aanraken maar ze nog warm zijn.


haal het kreeftenvlees uit de schaal:


draai de kreeft op zijn rug met de zachtere schaal naar boven. gebruik een poging van een scherpe schaar, knip op elke rand van de zachte schaal vanaf de brede afwerking naar de waaierstaart.

Pak de zachte schaal op aan het brede uiteinde en pel hem weg. Verwijder het vruchtvlees. De insnijding aan de bovenzijde van het staartvlees met een lange spleet. Als er een grijs-zwarte streng van de spijsverteringsader is, verwijder die dan met de punt van een mesje.

Snijd de kreeft in hapklare stukken.


Bereid de grill voor:


verwarm de grill voor prime directe hitte. u wenst hem op 500°F.


Grill het brood:


Gebruik een bakkwastje, bestrijk beide kanten van de sneetjes brood voorzichtig met olie en bestrooi ze met zout. Leg het brood in een enkele laag op de schone grillroosters en sluit het grilldeksel.

Grill het brood aan elke kant, tot het grillstrepen heeft en lichtjes geroosterd en geblakerd is, dertig seconden tot een minuut per kant. {dit is vaak|dit wordt} niet het moment om weg te sturen omdat het brood snel kan verbranden.

Haal het brood van de grill en leg het opzij om te laten afkoelen. graaf stukjes van een halve centimeter.
Leg de maïs in een zeer enkele laag op het rooster, indien nodig met een lange tang. Sluit het deksel en grill, draai de maïs een paar keer om om gelijkmatig te garen, in totaal acht tot tien minuten.

Haal met een tang één maïskolf van het rooster en pel een deel van de kaf goed los om de korrels te kunnen zien. De korrels moeten van een platte naar een glanzender heldere kleur zijn veranderd. Haal alle maïs weg en leg het opzij om lichtjes te laten afkoelen, ongeveer vier tot vijf minuten.

Trek het resterende kaf en de zijde eraf als de maïs koud genoeg is om te hanteren. Als de maïs nog heet is en je de boel in beweging moet krijgen, pak je hem met een keukendoek bij de onderkant vast.

Zet de maïs nog 2 minuten terug op de grill, draai een of twee keer om voor een rokerige smaak en schroei op de korrels. Laat ze niet te lang op de grill liggen, anders drogen ze uit. Haal de maïs van de grill en leg ze op een koelrek.


Maak en serveer de salade:


Schep de resterende uien, komkommers, brood, kreeft en maïs om met de marinerende tomaten en uien tot ze gelijkmatig bedekt zijn.

Schep de salade nogmaals om met de dragon en peterselie. Breng indien gewenst op smaak met zout. Proef de salade en voeg zo nodig meer vinaigrette toe.

Leave a Comment

Your email address will not be published.